Što više ovo radite one više vise

facebook.com
Gravitacija radi svoje, a malo su žene i same krive
 

Istraživanje UCLA univerziteta otkrilo je da tkivo grudi stari dve do tri godine brže nego tkivo na ostatku tela. Upozorovamo vas na aktivnosti koje još više ubrzavaju ovaj proces.

Brze dijete – Stalan gubitak i povratak ona tri-četiri kilograma verovatno neće imati velikog uticaja. Ali ako zahvaljujući dijetama i jo-jo efektu gubite i vraćate po 10-15 ili više kilograma, zabrinite se. Naime svaki put kada izgubite toliku kilažu tkivo dojki kao da se rastegne poput starih najlonki.

Pušenje – Čak ni vaše grudi ne mogu da pobegnu od neželjenih posledica pušenja. "Koliko god malo pušili, oslabićete i koža će izgledati starije zbog smanjivanja dotoka krvi do njene površine", ističe estetski hirurg.

Ne koristite kreme sa zaštitnim faktorom – Ako se izlažete štetnim UV zracima bez zaštite, dobićete bore, ali na isti način će vam oslabiti koža na grudima pošto se kolagen "istegne", a koža ošteti.

Nosite grudnjak koji ne podržava grudi – Bez obzira da li je reč o jednostavnom dnevnom ili laganom sportskom grudnjaku, ako vaše grudi nemaju dobru potporu, ne piše im se dobro.

Vežbe koje se ponavljaju – Neki stručnjaci tvrde da konstantno ponavljanje istih pokreta tokom vežbanja (recimo na aerobiku) može da prouzrokuje smanjenje kolagena u grudima. Međutim, pre nego što se odreknete trčanja, znajte da će do opuštanja i tako doći, a da je rečanje zaista zdravo i dobro. Zato, razmislite o odnosu koristi i štete.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime