Stojaković uskoro najefikasniji Srbin u istoriji NBA

0

Divac, najbolji srpski strelac u najjačoj ligi sveta, malo kroz šalu, malo kroz zbilju, kaže da je i on dosta doprineo da Stojaković bude toliko efikasan, jer mu je svojevremeno u "Kingsima" nesebično dodavao lopte.

 

Stojaković je za 11 godina NBA karijere ubacio 13.367 poena i samo mu još 32 koša nedostaju da prestigne Divca, koji je za svojih 16 godina ubacio 13.398 koševa.

 

"Rekordi se prave da bi se jednog dana srušili. Drago mi je da će baš Peđa to da uradi. Koliko mu, beše, treba da me prestigne… Malo više od trideset? Brzo će on to da ubaci. Inače, da nisam hteo da me prestigne, nikad mu ne bih dodavao lopte. Pola tih poena u karijeri je dao na moje asistencije", rekao je Divac.

 

"Čujem se redovno sa Peđom. Dobro mu je u "Hornetsima", ali kako mi je rekao, igraće još godinu dana. Ne može više da izdrži zbog leđa. To je onaj isti problem sa diskus hernijom koji sam i ja imao".

 

Divac, međutim, nije optimista što se uspeha srpske košarke tiče na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. On veruje da će Srbija osvojiti pet medalja, ali dodaje da ne očekujemo previše od košarkaša.

 

"Vaterpolisti, odbojkaši, strelci – oni imaju kontinuitet, očekujem od njih medalje. Nadam se i da će teniseri biti u svetskom vrhu tada. Što se tiče košarkaša, realno je da nemamo kvalitet za medalju. Napravili smo uspeh u Poljskoj, čak i veći od očekivanog, ali nije to osnov po kome možemo sa sigurnošću da očekujemo medalju u Londonu", kaže Divac i objašnjava svoj stav:

 

"Tačno je da imamo mlade ali kvalitetne igrače, koji sada igraju u najvećim evropskim klubovima, ali treba igrati dobro u kontinuitetu. Teodosić je odličan, može da odigra dobro, ali ne jednu utakmicu, već da bude konstantan. Ima talenat, ima sve i dobro je što igra u Olimpijakosu noseću ulogu", zaključio je za "Press" predsednik Olimpijskog saveza Srbije.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here