Kapiten i golman Partizana Vladimir Stojković, posle pobede nad Konahs Kijem (3:0), izjavio je da su dueli sa Malatijom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope prava pozornica da se pokaže njegov tim.

Partizan je, nakon što je slavio u Velsu 1:0, slavio i u Humskoj golovima Zorana Tošića, Ognjena Ožegovića i Filipa Stevanovića i izborio mečeve sa turskom Malatijom, koja je u Ljubljani iskoristila igrača više sat vremena i pobedila 1:0.

– Bila je teška utakmica, imamo mnogo ružnih iskustava sa ovakvim protivnicima. Psihički je bilo teško zato što ni u jednom momentu nisu hteli da igraju fudbal… Napadali smo, stvarali šanse i u drugom poluvremenu probili njihov bunker za rutinsku pobedu – rekao je Stojković novinarima posle utakmice.

On je dodao da je bilo teško “otvoriti” Konahs, a kada je to učinio Tošić, sve bilo mnogo lakše.

– Najavili su da će se braniti, mi smo napadali, ali smo se ipak čuvali jer jedan primljen gol može da ih vrati u život. Malatija? Preozbiljna ekipa. Videćemo, na muci se poznaju junaci.

Strelac drugog pogotka Ognjen Ožegović kritikovao je način igre velškog tima.

– Znali smo da će biti teško, možda su nas previše isfavorizovali. Videlo se da Konahs ne igra fudbal, već polu-ragbi. Bez lopte, ne može da se vidi, kako udaraju, gaze, pljuju. Za dve utakmice nisu napravili nijednu fudbalsku akciju – naveo je napadač.

Ožegović se nada da će Partizan već u prvom meču protiv Malatije napraviti dobru prednost.

– Malatija je “veliki” klub, imaju puno para i dobre strance. U Turskoj je uvek dobra atmosfera, na najbolji način koriste domaći teren, ali će i naš teren biti prednost. Želimo da napunimo stadion, pokažemo zube i ako možemo da u prvom meču rešimo plasman.

Njegov saigrač Saša Zđelar upoznat je sa Malatijom i otkrio da je pratio utakmice tog tima.

– Turci su mnogo kvalietniji od Konahsa, igraju otvoreniji fudbal. Pratio sam ih prošle godine, imali su srpske igrače… Imaju dobru ekipu – zaključio je Zđeler.

Partizan je u prvom meču domaćin protiv Malatije narednog četvrtka, a prethodno u nedelju čeka Mačvu u 3. kolu Superlige Srbije.

Izvor:
Vestionline, Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here