Stolica: Idemo sa velikom dozom optimizma

Vesti online
0

Odlazimo sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih četiri – pet dana zajedničkog boravka, izjavio je Ilija Stolica, selektor mlade fudblaske reprezentacije Srbije zadužen za A tim.

Fudbaleri Srbije od 15. januara radili su u Sportskom centru FS S u Staroj Pazovi, a danas su otputovali za Pariz, a onda u Dominikansku Republiku i prestonicu Santo Domingo, gde će odigrati mečeve protiv Dominikanske Republike (25. januar) i selekcije SAD u Orlandu (31. januar).

– Moram priznati da je sve prošlo jako dobro, momci su prihvatili sve zahteve a njihov odnos je od prvog dana bio na vrhunskom nivou. Možemo s pravom da očekujemo pre svega dobru igru, tako da mislim da će sve ovo i od strane rezultata biti dobro ispraćeno. Odlazimo sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih četiri – pet dana zajedničkog boravka – rekao je Stolica za sajt FSS.

Pred put na američku turneju bilo je i kadrovskih promena.

– Nažalost tu je jedan detalj koji je poremetio sve. Poremetio malo i sam koncept, atmosferu, zbog tih momaka koji ne mogu da putuju sa nama. Filip Stevanović i Mihailo Ivančević su ostali, odnosno otpali zbog povreda sa ovog spiska. Stevanović se povredio već prvi dan po dolasku, a Ivančević se nažalost povredio na poslednjem treningu. Ostaje žal zbog tih momaka koji neće moći da debituju u A timu, ali pred njima je dosta vremena i nadam se da će jednog dana to uspeti da ostvare.

Stolica se osvrnuo i na to kako su se momci privikli na sistem rada u reprezentaciji.

– Mislim da je velika većina njih već bila u mladim selekcijama tako da su upoznati i sa zahtevom i sa idejama. Imamo dosta igrača koji su bili sa nama u mladoj selekciji. Zadovoljni smo adaptacijom svih igrača, tako da je u suštini pred ovaj polazak sve veoma pozitivan utisak – zaključio je Stolica.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here