EPA-EFE/Stephanie Lecocq
Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da će predstojeći dani u Ukrajini biti najteži, sa još više razaranja i mrtvih.

On je ponovio da NATO ne želi rat sa Rusijom.

– Pozvali smo Putina da odmah i bez uslova zaustavi rat – rekao je Stoltenberg nakon sastanka ministara inostranih poslova zemalja članica Alijanse u Briselu.

Generalni sekretar NATO-a reko je da Alijansa ima odgovornost da osigura da se konflikt ne proširi izvan granica Ukrajine.

Stoltenberg je rekao da su se saveznici saglasili da NATO avioni ne treba da budu u vazdušnom prostoru ni NATO trupe na teritoriji Ukrajine.

Stoltenberg: NATO nije deo konflikta, ne tražimo rat sa Rusijom

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji se ranije danas sastao sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, osudio je, kako je rekao, ruske napade na civile i nuklearnu elektranu u Ukrajini.

– NATO saveznici su uveli nikada viđene sankcije protiv Rusije. Obezbeđujemo pomoć Ukrajini, ali NATO nije deo konflikta. NATO je odbrambeni savez. Mi ne tražimo rat sa Rusijom, ali moramo da budemo jasni po pitanju naše odlučnosti da branimo naše članice – kaže Stoltenberg, objavljeno je na sajtu Alijanse.

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here