EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

NATO ima mnoštvo opcija ako Rusija upotrebi silu protiv Ukrajine, uključujući ekonomske, finansijske i političke mere, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

– Imamo širok spektar opcija kako bismo osigurali da Rusija bude suočena sa ozbiljnim posledicama ako ponovo upotrebi silu protiv nezavisne suverene nacije, Ukrajine – izjavio je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Rigi posle sastanka ministara spoljnih poslova iz zemalja članica NATO-a, a prenosi agencija Rojters.

Ako bude koristila silu protiv susedne Ukrajine, Rusija će, prema njegovim rečima, platiti visoku cenu kroz sankcije i druge mere Zapada.

– Svi smo vrlo jasno stavili do znanja da će to biti visoka cena i sankcije su jedna od opcija – izjavio je Stoltenberg.

– Mislim da je sasvim očigledno i da Rusija već zna da će platiti višu cenu – dodao je on.
Stoltenberg je rekao i da podrška NATO-a teritorijalnom integritetu Ukrajine “ostaje nepokolebljiva”, nazvavši Kijev “bliskim i visoko cenjenim partnerom”.

8 COMMENTS

  1. Koliku cijenu ste vi platili za upad u mnoge suverene drzave-Afganistan,Irak,Libiju i mnoga druga zlodjela koja cinite po svijetu.

  2. Pazi papak da ti Rusi ne dodju do Osla odozgo sa sjevera,cula zaba da konja potkivaju pa i ona digla nogu,Norvezani ko ih ne zna skupo bi ih platio!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here