EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da bi sukob u Ukrajini mogao da traje godinama.

Stoltenberg je rekao da bi isporuke vrhunskog naoružanja ukrajinskim vojnicima mogle da povećaju šanse da vrate kontrolu nad regionom Donbas.

– Moramo se pripremiti za činjenicu da bi sukob mogao trajati godinama. Ne smemo da popuštamo u podršci Ukrajini, uprkos tome da cena bude visoka, ne samo vojne podrške, već i rasta troškova za hranu i energente – rekao je Stoltenberg za nemački dnevnik “Bild am Zontag”.

Stoltenberg je rekao ranije da očekuje da će na samitu u Madridu krajem meseca biti usaglašeno slanje modernijeg naoružanja Ukrajini.

3 COMMENTS

  1. Rat će trajati dok se ne odluče da proglase neku vrstu mira i sigurnosti u celom svetu ili bar kroz propagandu pokušaju ubediti ljude u to. Onda će kako je prorekao apostol Pavle, na njih iznenada doći uništenje. Pavle je to opisao kao porođajne bolove od kojih žena ne može pobeći (1. Sol. 5:3).

  2. Maravno da bi mogao sulkob da traje godinama Lupezi jel ovaj rat nije Ukrainski nego vas dabi unistili Rusiju i svakog ko vam stane na put protiv vasih osvajackih pohoda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here