Stonoteniseri Srbije posle drame ispustili dobijen meč protiv Brazila, ništa od četvrtfinala OI

0
Foto: Tanjug/AP
Dimitrije Levajac

Stonoteniseri Srbije nisu uspeli da iznenade selekciju Brazila, iako su bili veoma blizu trijumfa pošto je u petom, odlučujućem meču, 19-godišnji Dimitrije Levajac izgubio od iskusnijer Vitora Išijua rezultatom 3:0 (11:6, 11:6, 14:12).

Prethodno su Marko Jevtović i Žolt Pete dobili dubl, Kalderano izjednačio tako što je savladao Levajca, potom novu prednost Srbiji doneo Jevtović u singlu protiv Cuboija, da bi novo izjednačenje doneo opet Kalderano u pet setova, ovog puta protiv Žolta Petea.

Levajac je debitovao na ovom turniru, bio blizu da savlada petog igrača sveta Uga Kalderana i sve ovo će biti veliki zalog za budućnost srpskog stonog tenisa.

Išiju je bio agresivniji i psihički stabilniji, a mora se priznati da je taktički bolje gađao mane srpskog igrača, nego što je to bio slučaj u suprotnom smeru.

U prvom setu je Brazilac brzo slomio rivala, a u drugom je Levajac vodio sa 5:4 kada se njegova igra raspala i izgubio je taj deo igre sa 11:6.

U trećem je bilo drugačije, te je Levajac krenuo u nalet sa četiri vezana poena i stigao od 6:6, do 10:6.

Ali, ispustio je sve četiri vezane set-lopte, potom i petu, te je Išiju servisom dobio treći set, ujedno i kompletan meč koji je trajao ukupno četiri sata u korist Brazila.

Brazilci će u četvrtfinalu igrati protiv Južne Koreje, koja tek od te faze počinje turnir.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here