Srpski MMA borac izgubio je jednoglasnom odlukom sudija u meču od Nigerijca Kenedija Enzečukvua u prvom duelu uvodnog programa priredbe UFC u Njujorku.

 

Razlog za poraz Darko Stošić bilo je oduzimanje poena u dva navrata zbog udaraca u predelu prepona pa su posle tri runde sudije meč bodovale 29:26, 28:27 i 28:27.

Stošić je bio iznenađen odlukom sudija, što svedoči o tome da je srpski borac mislio da je bio bolji u sve tri runde, ali su na kraju oduzeti bodovi. Srpskom borcu je to bio drugi poraz zaredom i drugi u UFC, pošto je u junu poražen u Stokholmu od Devina Klarka.

On je dobio dva negativna boda, zbog šutiranja u međunožje i zbog toga je na kraju izgubio meč.

– Ljudi sta da vam kazem, jednostavno se ne da. Po statistici koju imate na sledećoj slici sam dobio borbu ali sam takođe dobio i minus dva boda zbog udarca tri puta u genitalije. Bacao sam dosta lou kikova i tri udarca su zavrsila gde ne treba. Naravno da nisam to namerno radio, jednostavno se dešava kada radite sa nekim ko je kontra gard. Ovaj put sam bio spreman u svakom smislu što se i videlo nisam imao problem nijednu rundu. Dobro kretanje, dobra taktika. Ali jednostavno loša sreća – napisao je Darko, pa otkrio šokantan detalj iz oktagona.

– Sudiju neću ni da komentarisem, ne krivim njega za moj poraz. Nikad nemojte dozvoliti da stavite odluku u tuđe ruke. Čovek je ubeđivao Kenedija da ne nastavi borbu jer bih ja u tom slučaju bio diskvalifikovan, što je mogao da uradi, ali je nastavio borbu kao pravi borac i ima moj naklon do poda zbog toga – zaključio je Stošić.

Darko ima ugovor sa UFC-om na još jednu borbu i ostaje da se vidi kakva će biti njegova dalja sudbina u ovoj organizaciji. Sad ima skor od 13 pobeda i tri poraza u profesionalnim MMA mečevima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here