Štrahe za Srbe nije ništa uradio

0

Nismo dobili obećano. Luka Marković

– Štrahe se zakleo u više navrata da će pružiti šansu Srbima da uđu u više političke vode Austrije. Ništa nije uradio po tom pitanju i dalje nemamo nijednog kandidata koji je bio visokorangiran ili je imao šanse da uđe u savezni ili neki pokrajinski parlament – kaže Marković.

Marković poziva Štrahea da kaže da li je ikada nešto učinio za Srbe.
– Kada je davao par stotina evra za podršku neke manifestacije on je zahtevao da se ogromnim slovima piše ime stranke. To nije pomoć Srbima, već samo normalna reklama – ističe razočarano prvi Srbin koji se priklonio FPO.

Marković smatra da je bio iskorišćen od strane FPO kako bi ta stranka negirala imidž stranke koja mrzi strance.

– Imali smo dogovor. Ja sam preduzetnik i želeo sam da učinim nešto za privrednike srpskog porekla. Želeo sam da nas izbavim iz klišea gastarbajtera i ukažem na potrebe srpske zajednice u Austriji. Štrahe mi je obećao da će se angažovati u vezi toga, a zauzvrat sam trebao da pomognem da mu poboljšam imidž – priča bečki ugostitelj koji je u javnost izašao sa svojim razočaranjem.

Vlasnik kafea Bluberi reklamirao je Štrahea i FPO gde god je stigao, pomagao u predizbornoj kampanji, organizovao promotivne žurke i to je doprinelo da slobodarci dobiju sve više pristalica među Srbima.

Međutim, kako dodaje Marković, Štrahe se nije držao obećanja i pokazao je da ga Srbi i ne interesuju.

– Protiv desničarskih omladinaca u stranci kao stranac nemaš nikakvu šansu – tvrdi Marković, koji je odbornik u 12. bečkom okrugu.

"Predugo sam se nadao da će Štrahe ispuniti obećanje, trudio sam se i ništa se nije dogodilo. On je samo koristio u svoje svrhe poverenje srpske zajednice", podvlači Marković.
 

Prešao u socijaldemokrate

Socijaldemokratska frakcija u Privrednoj komori Austrije (SWV) primila je u svoje redove Luku Markovića.

– Radujemo se što možemo političku domovinu da ponudimo predstavniku srpske zajednice u Beču – poručio je Fric Štrobl, predsednik Socijaldemokratskog privrednog saveza (SWV).

On je ocenio da to potvrđuje dugogodišnje angažovanje SNjV za preduzetnike stranog porekla i da je jedina frakcija koja im pruža iskrenu platformu.

– Na drugim mestima se ljudi kao što je Luka Marković koriste za pridobijanje glasača, dok mi svakom nudimo šansu za napredovanje – ukazao je Štrobl.

Pri SWV postoji referat "Mi", čiji je zadatak da pruži podršku preduzetnicima sa prostora bivše Jugoslavije, podsetio je šef referata Darko Marković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here