Strahinja Pavlović se seli u Seriju A, ali za razliku o svih ostalih igrača koji su ponikli u Partizanu on prelazi u najtrofejniji italijanski klub. Ovo će biti jedan od značajnijih poslova za crno-bele u poslednjoj deceniji.

Klupko je počelo da se odmotava pre dva meseca, za vreme kvalifikacinog omladinskog turnira za plasman na Prvenstvo Evrope, a završeno tokom vikenda, jer sa svih strana stižu potvrde da je posao zaključen.

Skauti torinskog kluba detaljno su skenirali potencijal 18-godišnjeg momka iz Šapca i samo se čekao trenutak da postane punoletan (24. maj) da bi ušao u proces transfera, koji ne bi podrazumevao selidbu roditelja na Apenine ii pronalazak poslova za članove porodice, kao što je slučaj za maloletna lica.

Igrama u prolećnom delu sezone, Pavlović je visokim ocenama položio sve testove pod okom Juveovih čelnika i više nema prepreka da postane jedno od prvih pojačanja torinskog velikana u predstojećem prelanzom roku.

Sportski direktor Juventusa Fabio Paratići je sa čelnicima Partizana ugovorio detalje, koje je u etar pustio lokalni “Tutosport”.

Navodi se da će osvajač Kupa Srbije će inkasirati 5.000.000 evra, uz dodatna 2.000.000 evra kroz bonuse, koji bi trebalo da budu lako dostižni pod uslovom da sam Pavlović zaigra na Alijanc stadionu i doprinese Juveovom produžetku osvajanja trofeja. Nikakvi procenti nisu uključeni u posao, ali za tim, bar u ovom trenutku, nema ni potrebe, jer Strahinja odlazi u klub od kojeg je malo koji na teritoriji Evrope veći, pa je pitanje da li vredi ubacivati tu klauzulu, kad već može odmah da se uzme pomenutih 5.000.000 evra.

Pavlović će potpisati ugovor na pet godina, biće validan do juna 2024, a navodi se da će mu godišnja plata biti 1.000.000 evra.

Ostaje pitanje da li će Strahinja Pavlović odmah da zaigra za Juventus, pošto se očekuje potpuna rekonstrucija odbrane odmah po imenovanju novog trenera Mauricija Sarija.

Đorđo Kjelini i Leonardo Bonući, polako privode kraju karijere, Andrea Barzalji je završio misiju, a ukoliko dođe toskanski stručnjak verovatno će jedan od oslonaca da mu bude Danijele Rugani, koga je želeo da dovede u Čelsi prošlog leta, pokušaće da dovede i Kalida Kulibalija iz Napolija, a kao opcija u borbi na više frontova mogao bi na minute da računa i Strahinja, koji je krupnim koracima pregazio superligašku konkurenciju i najavio visoke domete.

“Tutosport” je pohvalno pisao o Pavloviću koji igra levom nogom i navodi da je reč o miksu Alesija Romanjolija i Nemanje Vidića i dodaje da mu je agent Zvonimir Vukić, ali da je posao sa Italijanima zaključio jedan od specijalista za tamošnje tržište Falji Ramadani.

Pavlović tako odlazi putem koji su pre više od deceniju utabali Ivan Radovanović (Atalanta), Nikola Gulan, Stevan Jovetić, Adem Ljajić, Matija Nastasić, Dušan Vlahović, Nikola Milenković (Fiorentina), Saša Lukić (Torino), Nikola Ninković (Kjevo), Marko Janković (SPAL)…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here