“Štrajk advokata je sprega politikanata i tajkuna“

0

Štrajk advokata je povezan sa suđenjem Miroslavu Miškoviću: Nikola Selaković 

 

"Mislim da interes profesije nije taj koji advokaturu drži u štrajku. Imate spregu politikanata i tajkuna. Nekome je cilj da se Mišković ne osudi i uradiće sve što mogu da se taj postupak oteže koliko je moguće", rekao je Selaković za televiziju Pink.

 

On je povezao štrajk advokata, koji traje 50 dana, sa odlukom Višeg suda da trajno vrati pasoše vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku protiv kojih se vodi sudski postupak.

 

"Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević je hapšen zbog primanja i davanja mita, a danas je jedan od branilaca u predmetu protiv Miroslava Miškovića, a predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić je savetnik Bojana Pajtića, predsednika Vlade Vojvodine i Demokratske stranke", naveo je Selaković.

 

Ministar pravde je ocenio da su veliki broj advokata časni ljudi, ali su u strahu od advokatske komore koja im preti suspenzijama ako rade.

 

Ovde je cilj da se destabilizuje država koja je, kako je ocenio Selaković, počela da vuče ozbiljne poteze.

 

Prema njegovim rečima, i incident u Londonu, kada je Nikola Sandulović dobacivao tokom izlaganja premijera Srbije Aleksandra Vučića, nije izolovan i da ne veruje da je to slučajnost.

 

"Čovek koji je najavljivao smrt pokojnog predsednika vlade Zorana Đinđića otišao je u London, pojavio se na predavanju, napravio skandal, vređao predsednika vlade, državu Srbiju. Bojim se da je otišao sa istim zadatkom koji je imao i tada 2003. godine. Želim da verujem da to nije tako, ali postoji takva mogućnost", rekao je ministar pravde.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here