Štrajk glađu pritvorenika na severu Kosova

0

Pritvorenici u Kosovskoj Mitrovici Milan Kompirović i Slobodan Sovrlić već pet dana štrajkuju glađu, a od ponedeljka ne piju vodu (Foto: Ilustracija)
 

Oni su naveli da će za eventualno pogoršanje zdravstvenog stanja biti odgovoran nadležni tužilac, prenela je ta televizija.

 

Kompirović i Sovrlić koji su od maja u pritvorskom centru u Kosovskoj Mitrovici, pismom su obavestili sudiju Euleksa Vidara Stenslanda štrajkuju glađu zbog "pritisaka i neprimerenog ponašanja tužioca Euleksa Paskala Personsa".

 

Milan Kompirović, osumnjičen za omogućavanje bekstva uhapšenih osoba, u pismu sudiji naveo je da tužilac želi da on svedoči i optuži pojedine ljude koje čak i ne zna, naglašavajući da, uprkos svemu, neće ispuniti tužiočevu želju i lažno svedočiti.

 

Slobodan Sovrlić koji se tereti za nekoliko krivičnih dela, u zahtevu upućenom sudiji Euleksa traži da se utvrdi pravo činjenično stanje. On je dodao da je uvek spreman na saradnju s vlastima i naglasio da mu je tužilac Paskal Persons, tokom saslušanja, pretio visokom kaznom ako ne okrivi neke ljude, koje, kako kaže, i ne zna.

 

I Kompirović i Sovrlić u svojim pismenim zahtevima naveli su da ih je, tokom saslušanja, tužilac Euleksa nazivao kriminalcima, što oni tvrde da nisu.

 

Nova hajka na kosovske Srbe

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here