Štrajk radnika TEC: Ko će da pere veš za hiruške sale?

0

KCS duguje: Radnici Tehničko-ekonomskog centra (TEC) su održali štrajk upozorenja zbog neplaćanja usluga pranja i peglanja veša i najavili novu obustavu rada
 

Kako su naveli u pismu prosleđenom i medijima, radnici TEC-a juče su održali štrajk upozorenja zbog neplaćanja usluga pranja i peglanja veša i najavili novu obustavu rada.

 

"Obaveštavamo vas da su radnici perionice veša u TEC-u najavili obustavu rada. Opasnost od zastoja rada KCS-a zbog neisporučivanja bolesničkog veša za hiruške sale nešto je o čemu prvenstveno treba da brine KCS. Sindikat i direktor u potpunosti podržavaju protest", navodi se u pismu.

 

U tom preduzeću tvrde da im od januara KCS nije isplatio iznos koji pokriva osnovne troškove pranja i peglanja veša, kao i da je Finasijskim planom KCS-a "namerno umanjena vrednost usluga, uprkos realnoj sumi predviđenoj predračunom RFZO".

 

"Finansijski direktor KCS-a obećao je da će u martu 2014. zatražiti od RFZO veća sredstva, obrazlažući to očekivanim rebalansom budžeta, uz obećanje da će tada biti aneksiran ugovor za pružanje usluga do iznosa koji pokriva troškove TEC-a za obavljene poslove za KCS. Nažalost, to se nije dogodilo", navodi se u pismu.

 

U TEC-u navode da su više puta uputili zahtev za aneksiranje ugovora, kao i da su dostavili ugovore za jul i avgust, ali da su tek juče dobili odgovor da KCS neće aneksirati ugovore, jer nemaju saglasnost RFZO.

 

"Sve ovo je posledica loše finansijske politike KCS-a – nerazumevanja i lošeg kreiranja finansijskog poslovanja. Radnici TEC-a duboko su razočarani ovakvim stavom rukovodstva KCS-a, a mi ćemo učiniti sve da naša zakonska prava ostvarimo i naplatimo usluge koje smo uredno obavili", navodi se u pismu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here