Štrajkuju glađu i daju rok Vučiću

0

Ratni veterani: Aleksandar Vučić ima rok od dva dana da nas poseti i upozna se sa našim zahtevima
 

Štrajkači glađu u Valjevu rekli su novinarima da nije ispunjen dogovor iz januara sa tadašnjim premijerom Ivicom Dačićem. Oni su tada tražili, a to i sada traže, da se usvoji Zakon o boračkoj zašititi i uredba o obaveznom zdravstvenom osiguranju učesnika ratova u SFRJ od 1990. do 1999. Traže i veću briga o deci poginulih boraca i njihovom zapošljavanju, i isplatu ratnih dnevnica o čemu se vodi spor pred Evropskim sudom u Strazburu.

 

Danas su saopštili da im se u štrajku glađu pridružio Milorad Mitić – Skuter iz Leskovca, koji je "530 dana proveo napolju, štrajkujući pod šatorom za boračka prava".

 

Kako tvrdi generalni sekretar Sveza udruženja ratnih veterana Srbije, Ljubomir Bradić iz Valjeva, smenjen je i isključen iz članstva dosadašnji predsednik tog udruženja Dušan Nikolić iz Leskovca. Njemu se na teret stavljaju nenamensko trošenje novca Udruženja, bez odluka Izvršnog odbora, i nesprovođenje odluka Izvršnog odbora.

 

Nikolić je, tvrdi Bradić, radio "protiv interesa boračke populacije navodnim pregovorima s političarima o prekidu štrajka glađu mimo odluke Izvršnog odbora Udruženja". Nikolić je posle sastanka u Ministarstvu rada i boračke zaštite Srbije izjavio da je štrajk ishitren i nepotreban, te da su ga pojedinci organizovali na svoju ruku.

 

Bradić je rekao da će ime novoizabranog predsednika Udruženja ratnih veterana Srbije biti "naknadno objavljeno".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here