Strancima posao i u državnom sektoru

0

Miodrag Zdravković, Sanja Ilić, Svjetlana Vulin, Sretko Ristić, Đuja Bećirević, Natali Pavičić sa gostima

 

 

Zajedno sa poslanikom Johanom Majerom, predsednikom parlamentarne grupe za saradnju sa Srbijom, Pramerova je razgovarala sa članovima salcburške Sekciju za integraciju koju čine građani s prostora bivše Jugoslavije.

Sastanak kojem je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Salcburgu Zoran Jeremić održan je u kafiću "Kastel", u kojem su vlasnici Tanja i Brane Đurđević dali sve od sebe da ugoste visokog gosta.

Mladen Krndić, kao odbornik Skupštine grada Salcburga i predsednik Sekcije za integraciju, sa svojim saradnicima je imao priliku da upozna Pramerovu s kakvim se problemima stranci u Salcburgu susreću na svim poljima svakodnevnog života .

– Nekoliko tema je Pramerovu veoma zainteresovalo i ona je pokazala spremnost da nam pomogne pri pronalaženju rešenja naših problema kao što su nostrifikacija diploma stečenih u inostranstvu, ulazak i prijem stranaca na radna mesta u komunalnom, pokrajinskom, a i državnom sektoru, olakšice u viznom i radnom sektoru – objasnio je Krdnić za "Vesti".

 

Volfgang Galej, Johan Majer, Barbara Pramer i Mladen Krndić

Na kraju posete je Pramerova izrazila veliku zahvalnost sekciji i odala veliko priznanje kao najvećoj migrantskoj grupi u Austriji za uspelu integraciju u austrijsko društvo i pozvala članove sekciju da posete austrijski parlament.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here