EPA/GEORGI LICOVSKI
Zoran Zaev

Zijadin Sela, predsednik stranke Albanska alijansa, zatražio je ostavku premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva i cele vlade, prenosi bugarska agencija „Fokus“.

Prema rečima Sele, oni bi trebalo da preuzmu na sebe odgovornost za neuspeli pokušaj da dobiju datum početka pregovora.

„I mi smo, kao i svi građani, duboko razočarani ne Evropskom unijom, nego razvojem unutrašnje političke situacije i nedostatkom sposobnosti trenutne vlasti da sprovede reforme. Došli su na vlast samo zahvaljujući obećanju da samo pravna država može izgraditi mir. Nismo stvorili pravnu državu, niti mir. Vlada je izabrala kriminal umesto pravde, razvoja i budućnosti zemlje EU. Vlada mora da plati za neuspeh ostavkom i raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora“, rekao je Zijadin Sela.

Prethodno je italijanska agencija ANSA javila, pozivajući se na diplomatske izvore, da je severnomakedonski premijer podneo ostavku.

Kako nezvanično saznajemo, Zaev je kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade.

Trenutno su u toku konsultacije parlamentarnih stranaka u Makedoniji. Zaev traži raspisivanje vanrednih izbora zato što nije ispunio predizborno obećanje da će otvoriti pregovore sa Evropskom unijom.

4 COMMENTS

  1. Ko hoce da Bre da primi albance u eu albanije mazedonija zivi albance zato mora srbija da se odrekne kosovo jer i eu nece srbiju sve dok nema razgranicenje sa albancima jer su muslimani u eunema muslimanska drzava.

    Primer turska 35 godina je kanidat za eu turci kazu sami eu naz nece posto smo muslimani

    • Pa nek se potrudi da šiptariju koja je nelegalno ušla na Kosovo vrati u Albaniju a ne da im stvara državu na srpskoj zemlji.To je onda pravo razraničenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here