Drugo Barselonino “NBA pojačanje” ovog leta, posle basnoslovno plaćenog Nikole Mirotića je španski šuter Aleks Abrines!

Momak koji je od 2012. do 2016. već bio u redovima Katalonaca, osvojivši jednu titulu prvaka Španije i jedan Kup kralja, vratio se posle tri sezone u timu Oklahoma Siti Tandera.

Na 174 meča regularnog dela sezone igrao je u proseku 16 minuta i postizao 5,3 poena, nakon što je u poslednjoj evroligaškoj sezoni (2015/16) beležio 9,3 poena po utakmici, ali nema sumnje da će Svetislav Pešić očekivati više od toga.

Abrines je 2016. bio Evroligina “Zvezda u usponu”.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i na Eurobasketu 2017, kada je zbog povrede propustio veći deo turnira.

Barselona je pre njega i Mirotića angažovala Korija Higinsa, beka koji je sa CSKA proletos osvojio Evroligu, kao i centra Brendona Dejvisa, koji je sjajnim partijama u Žalgirisu zaslužio mesto u idealnoj petorci elitnog kontinentalnog takmičenja.

Uz starosedeoce Ertela, Pangosa, Ribasa, Kjurika, Hangu, Šmitsa, Oriolu, Tomića i Pustovija, evidentno je da Pešić u rukama ima materijal za najveće domete. Ostaje da se vidi kako će sve to uklopiti na terenu i da li će se Barsa konačno vratiti u vrh evropske košarke.

Generalni menadžer kluba Naćo Rodrigez je pre Abrinesovog potpisa izjavio da će njegovim eventualnim dovođenjem biti zaključen sastav za predstojeću sezonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here