AP Photo/Seth Wenig

Upozoravali su teniseri i upozoravali organizatore da je vrućina na terenima Arijake kompleksa nesnosna, molili su ih da se njihovi mečevi nekako pomere za večernje termine, za šta inače i postoje uslovi, ali su oni ostali nemi.

Zbog toga je Danil Medvedev nešto ranije danas “poludeo” na sudiju na susretu protiv Fonjinija, a samo nekoliko minuta kasnije usledila je prava drama koju je preživela španska teniserka.

Naime, Paula Badosa je sjajno startovala svoj meč protiv Markete Vondurosove, povela je rezultatom 3:1 u prvom setu, ali je onda počela da oseća znake jake slabosti. Vrućina je uzela danak, pa je španska teniserka jedva stajala na terenu i delovalo je kao da će se svakog trenutka srušiti.

 

Da sve bude još strašnije, po završetku seta bilo je potrebno nekoliko minuta doktorima na terenu da “dozovu” Badosu i bilo je jasno da je španska teniserka dobila toplotni udar. Odmah je predala meč svojoj rivalki, a teren je napustila u pokretnim kolicima gde su je smestili lekari. Nije mogla čak ni da hoda.

Nadamo se da će sa Badosom sve biti kako treba, a ovo je još jedna opomena za organizatore i to samo na oko sat vremena pre nego što na teren treba da istrči naš najbolji teniser, Novak Đoković, koji je već opominjao Japance kako je skandalozna činjenica da se mečevi igraju na temperaturi većoj od 30 stepeni uz toliku vlažnost vazduha.

Odustajanje Paule Badose znači da nju nećemo moći da gledamo ni u miks dublu kasnije danas u kojem je bilo planirano da nastupi sa Pablom Karenjom-Bustom protiv poljskog para koji čine Lukaš Kubot i Iga Švjontek.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here