Stravična smrt tajkuna: Pao kroz prozor na šiljke

0

BETA/REX/AP
Skot Jang je već bio u žiži javnosti kada se razvodio od supruge Mišel
 

 

Poznati britanski tajkun Skot Jang (51) poginuo je nakon što je pao kroz prozor svog luksuznog stana u centru Londona. Još uvek nije poznato da li se radi o samoubistvu ili nesreći.

– Prizor je bio uznemirujuć. Policija je vidno bila u šoku. Jedan policajac je rekao da je to bila najgora stvar koju je video u svojoj karijeri – rekao je jedan od svedoka, Geri Suton.

– Bilo je jezivo. Njegovo telo je visilo na ogradi neko vreme. Policija ga je pokrila čim je došla na mesto događaja, ali ga je nekoliko ljudi sigurno videlo. Ja nisam mogao da gledam. Bilo je zastrašujuće – rekao je Jangov komšija.

– Ne znamo je li pao ili skočio. Jedan moj prijatelj, koji je video užasan prizor, je ostao u šoku. Nesretnik je tako visio na ogradi sve dok ga vatrogasci nisu skinuli – dodao je drugi komšija.

Inače, Skot Jang je učestvovao u jednom od najdramatičnijih razvoda u istoriji britanskog Vrhovnog suda. Gorka bitka za 400 miliona funti je počela 2009. godine kada je Jang svojoj bivšoj ženi, Mišel, ponudio 300 miliona funti, pa sledeće godine proglasio bankrot.

U januaru prošle godine je osuđen na zatvorsku kaznu od pola godine nakon što je odbio da sudu otkrije imovinsko stanje.

Bogatstvo je, između ostalog, stekao i tako što je sklapao poslove za ruske i britanske milijardere zbog čega je i imao nadimak "Mr Fix-it".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here