Štrbac na spisku srpskih žrtava prisvojio Hrvaticu

0

Hrvatski mediji optužili Savu Štrpca da je iznoseći imena 19 identifikovanih Srba, prisvojio Mariju Eraković. Time je, pišu, pokušao da obmane "srbijansku javnost"
 

– Od tada se vodi kao žrtva nerazjašnjenog zločina kakvih nije bilo malo tokom rata. Međutim, i pored činjenice da je ubijena u svojoj kući koja je bila na prvoj borbenoj liniji sa Hrvatima, Veritas nikada nije tvrdio da je ona žrtva Hrvata, a oni sada tvrde da su je ubili Srbi. Za mene je mnogo važnije što Hrvatska na ovaj način menja teze, pa umesto da se bavimo pitanjem kako je moguće da još niko nije odgovarao zbog ubistva ovih ljudi, mnogo važnije je da li je ta žena Srpkinja ili Hrvatica – navodi Štrbac i dodaje da su Hrvati odmah po okončanju rata počeli da ekshumiraju tela sa svih grobalja, a tela prikazuju kao žrtve srpske agresije.

 

– Tako im se i omaklo da su među žrtvama i ljudi koji su rođeni u 18. veku, pa je bilo realno da je barem neko od njih mogao da strada "na prirodan način" – ironično primećuje Štrbac.

– Hrvati su raniji spisak nestalih, koji su predočili i na nedavnom suđenju po međusobnim tužbama Srbije i Hrvatske za genocid pred Haškim tribunalom, sa 856 proširili na 1.600 lica. Sad su na tom spisku i Srbi i Hrvati – upozorava direktor Veritasa.

 

Identifikovano 19 ubijenih: Hrvatska krije srpske žrtve

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here