Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić, osvajač olimpijske bronze na Igrama u Tokiju, doputovao je jutros u Beograd, gde au ga dočekali porodica, prijatelji i predstavnici saveza, uz ovacije, aplauze, transparente, srpske zastave, muziku i šampanjac.

Uz Sebiča je na konferenciji bio i selektor za pušku, Dragan Donević koji istakao je da Srbija ne mora da brine za medalje kada je reč o streljaštvu.

– Prezadovoljan sam, nastavljamo putem kojim je krenula naša legendarna reprezentacija iz 1988. godine. Znali smo da Milenko može mnogo, finale je planirano od strane Sebića i trenera. U finalu je pucao maestralno, nije pogrešio uopšte. Milenko je jedan od retkih sportista koji dolazi dva sata ranije na trening i ostaje kasnije. Mi smo na olimpijskim igrama poneli dodatnu municiju za Milenka. Svi su imali po 800 metaka, za Milenka smo obezbedili 1000. I kada nisu bili dozvoljeni treninzi, on je trenirao na “suvo”. Mi smo peta nacija u Evropi i sedma u svetu po broju osvojenih medalja. Čestitke Milenku, Savezu, ministarsdtvu na podršci, ovo je istorijski uspeh.

Selektor je istakao da Srbija ne mora da brine za medalje kada je reč o strelcima.

– Možemo i više od ovoga. Pariz je brzo, za tri godine. Ova ekipa sportiste že nastaviti da se sprema. Malte ne svi strelci su odlično pucali. Imamo i mlade strelce koji nisu uzeli normu, a odlični su. Kada nam se završi streljačka dvorana bićemo dobri. Od 1988. godine strelci nisu razočarali, obećavamo da će tako biti i dalje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here