Pixabay.com

Da li današnje uzore možemo uopšte nazvati uzorima? Promeniti dečije uzore veoma je teško, pogotovo ako određenu osobu prate već dugo i doživljavaju je kao ideal.

Sajber nasilje, sve je veći problem 21. veka, a u osnovi znači zlostavljanje korišćenjem digitalnih tehnologija. Cilj takvog ponašanja je da se određena osoba omalovaži ili zaplaši. Podstaknuti sukobom koji je potresao javnost između vlasnika Pink Media Groupe Željka Mitrovića i jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, odlučili smo da istaknemo važnost društvenih mreža na ponašanje dece predvođeni uticajem jutjubera i influensera. Na ovu temu govorili su i stručnjaci psihoterapeut Biljana Ćulafić, direktorka Udruženja Roditelj Gordana Plemić, stručnjak za bezbednost na Internetu Katarina Jonev i saradnik ,,Mete” za Srbiju Ljuban Kovačević.

Ovim putem želimo da apelujemo na sve uticajne osobe na mrežama da razmisle o svojim postupcima i na koji način njihov sadržaj može da se odrazi na ponašanje publike i ovom prilikom poručujemo: ,,Stop nasilju na mrežama!”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here