Pexels

Opšte je poznato i dokazano da muškarci dožive skoro svaki put orgazam, dok je kod žena situacija dosta ređa.

Istaživanje koje je sprovedeno, pokazalo je da 15% žena ima poteškoće u dostizanju vrhunca, a 10% nikada nije imalo orgazam tokom seksa. Ovo je poražavajuća činjenica jer većina žena retko doživi orgazam.

Takođe, nakon ankete 52.588 odraslih, samo 65% heteroseksualnih žena reklo je da uvek može da postigne orgazam, dok, s druge strane, 95% muškaraca kaže da skoro svaki put uspešno dolazi do savršenog kraja.

Stručnjaci kažu da je nedostatak znanja o klitorisu, razlog zašto sve manje žena doživljava zadovoljstvo. Spoljni deo klitorisa ima 8.000 nervnih završetaka i ako se zapostavi, žena će teško biti ispunjena u činu do kraja.

Muškarac ne može da započne odnos bez erekcije, tako ni žena ne bi trebala da stupi bez stimulacije klitorisa.

Predigra je takođe jako bitna stavka jer je svakoj ženi potrebno vreme da se opusti i poveže sa samim partnerom. Bez ove bitne tačke, žena verovatno da neće doživeti krajnji vrhunac.

Premala seksualna želja prema partneru može da bude jedna od prepreka. Možda ga volite i prija vam kao životni partner, ali vas u krevetu ne uzbuđuje. Strast može da se ugasi s godinama, ali uvek postoji način kako ga ponovo rasplamsati. Sve je do vas i vaših želja.

Način razmišljanja, igraja najveću ulogu tokom seksualnog odnosa i dostizanja orgazma. Ako ste rasejani ili sami sebi govorite da nećete uspeti da doživite orgazam, to će se i desiti.

Najbitnije je da se opustite i osećate sigurno u vašem telu. A ako i posle svih pokušaja i dalje ne možete da doživite vrhunac, najbolje bi bilo da se posavetujete sa lekarom, on će vas najbolje uputiti šta je najbolje da se uradi za vas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here