Zajon Vilijamson, student Univerziteta Djuk, mogao bi u septembru da zaigra za nacionalnim Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Njujork Tajms.

Vilijamson, koji će 99 odsto izaći na NBA draft i potpisati za neku NBA ekipu, trebalo bi da čini sastav SAD od 12 košarkaša koji će igrati na Svetskom prvenstvu u Kini.

Njegov koledž Djuk eliminisan je pre neki dan sa NCAA turnira i sada ga očekuje priprema za NBA draft, koji je na programu u junu.

Iako još nije zaigrao profesionalnu košarku, Vilijamson je jedan od najpraćenijih košarkaša i mnogi ga vide kao veliku zvezdu u najjačoj ligi na svetu.

Prema pisanju Njujork Tajmsa, još nisu vođeni razgovori između Zajona i predstavnika SAD, međutim očekuje se da ga Greg Popovič nagovori da zaigra za nacionalni tim pre prve profesionalne utakmice u NBA.

Pažnju javnosti skrenuo je još u srednjoj školi sa nestvarnim zakucavanjima, a sve to preneo je na koledž, gde je beležio sjajne brojke.

https://twitter.com/TheSteinLine/status/1112825680503496704

Odigrao je 33 utakmica za Djuk i prosečno je beležio 22,6 poena, devet skokova, po dve asistencije i ukradene lopte.

Lebron Džejms već je najavio da neće igrati na Mundobasketu, što je i očekivano. SAD godinama unazad na Svetsko prvenstvo šalje mlade NBA zvezde, dok se oni najveći uglavnom pojave na Olimpijskim igrama.

Svetsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a Amerika je u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here