Studenti iz Rektorata na protestu: Pokažite da imate kičmu

Vestionline, Tanjug
0
twitter.com/M2aja
Foto: Arhiva

Na protestu “Jedan od pet miliona” večeras se obratila studentkinja koja sa grupom kolega – aktivista protesta već devet dana blokira Rektorat i tako, kako je rekla, štiti ugled Univerziteta.

Protest je počeo na platou ispred Rektorata, a potom je kolona krenula ka Terazijama, Brankovom, Pop Lukinom, Pariskom i Uzun Mirkovom do Rektorata.

Studentkinja Mila Jovanović koja je rekla da je bila učenik generacije u srednjoj i osnovnoj školi, a da sada ima prosek 9,65, pozvala je rektorku Ivanku Popović da ne štiti samo sebe, već i studente i autonomiju BU.

– Pokažite da imate kičmu – poručila je Mila rektorki i dodala da se ona i njene kolege koje “brane” Rektorat osećaju kao “Džedaji” jer BU brane od mračne strane sile.

Pozvala je rektorku da im se pridruži u njihovim zahtevima i blokadi.

– Nećemo odustati i ovaj ispit ćemo položiti, jer se borimo za sve buduće studente koji treba da poteknu sa ovog Univerziteta, sa koga su potekli i mnogi veliki ljudi – rekla je ona i dodala da je većina studenata na njihovoj strani, ali da neće da ulazi u to zašto nisu uz njih.

Učesnike protesta sa prozora zgrade Rektorata pozdravila je grupa studenata koja ga drži u blokadi.

Građanima se obratila i jedna od organizatorki protesta Tea Vukadin koja, takođe, tvrdi da studenti štite autonomiju univerziteta.

Na protestu je bio i predsednik DS Zoran Lutovac koji je prethodnih dana u više navrata dolazio da podrži aktiviste u blokadi Rektorata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here