Youtube/IGN

Prošlo je, prilično turbulentnih, prvih mesec dana za Cyberpunk 2077. Video-igra je došla sa dosta problema za PS4/Xbox One igrače, a na red su došle i tužbe sa istragama developera zbog fijaska.

CD Projekt Red se u prethodnom periodu nekoliko puta izvinio zbog problema, zajedno sa otvaranjem procesa bezuslovnog povraćaja novca, ali nikada nije detaljno govorio o tome šta je sve pošlo naopako.

U petominutnom videu naslovljenom “Our Commitment” vođa studija, Marćin Ivinski, krivicu je preuzeo na sebe i odbor direktora, pošto su oni doneli direktnu odluku da Cyberpunk 2077 izađe 10. decembra.

Ivinski se izvinio zbog problema, rekavši kako nikada nije bilo u planu da se nešto ovako dogodi, i da će dati sve od sebe da povrati poverenje igrača, prenosi play.co.rs.

Dalje u videu se govorilo o tome šta je tokom razvoja dovelo do katastrofalnih performansi na verzijama za starije konzole, i zašto je konzolna verzija za recenzente poslata tek 8. decembra.

Objašnjeno je kako su do poslednjeg trenutka radili na prvom apdejtu koji je trebalo da otkloni sve probleme, ali se to nije desilo, jer jednostavno nije bilo moguće preći sve nedostatke, pogotovo pošto se još uvek radi od kuće.

Prvi veći apdejt sa ispravkama će izaći kroz 10 dana, do 25. januara, dok će drugi imati više značaja i pojaviće se u narednim nedeljama.

Na zvaničnom sajtu posvećenom vraćanju Cyberpunk 2077 na pravi put nalazi se FAQ lista sa svim važnim pitanjima i odgovorima.

Igrači ove godine mogu očekivati i prve besplatne DLC dodatke i besplatnu nadogradnju na next-gen konzole, dok su male šanse da će veći dodatak sa novom pričom izaći u narednih 11 meseci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here