commons.wikimedia/Aleksandr Markin
Ruski lovac Su-25 (Foto: Ilustracija)

Američka vojska tvrdi da se ruski lovac Su-35 u nedelju opasno približio američkom patrolnom avionu P-8A „Posejdon“ iznad Sredozemnog mora.

„Avion P-8A „Posejdon“, Ratne mornarice SAD, leteo je 19. aprila u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Sredozemnog mora. Tokom 100 minuta leta dva puta ga je presreo ruski Su-35“, navodi se u saopštenju 6. Flote američke Ratne mornarice.

U prvom slučaj, američka vojska je ocenila ponašanje ruskog avioona kao „bezbedno i profesionalno“. Međutim, drugi manevar je kritikovan kao „nebezbedan i neprofesionalan“ jer je Su-35, kako tvrdi američka vojska, leteo velikom brzinom i na udaljenosti od svega 8 metara od američkog aviona.

Podsetimo, Pentagon je još 15. aprila saopštio da je Su-35 presreo američki „Posejdon“ iznad Sredozemnog mora. I tada je let ruskog aviona bio okarakterisan kao „nebezbedan“.

3 COMMENTS

  1. To nasi vrsni novinari kao sto Marko rece za avion koji je na slici primera radi cesto za kalibre municije recimo za .50 inca,pisu da je kal 50 mm.i slicno.Ako se vec bave tim poslom,red bi bio da se malo bolje informisu o oruzju ,kalibrima i svemu sto ima veze da tom temom,osnovno bar,samo zbunjuju ljude koji bas I nisu toliko obavesteni na tu temu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here