Subotić: Mundijal je najbitniji

0

"U prvom planu mi je SP u Južnoj Africi, odlučio sam da igram za Srbiju i to mi je jedna od najdražih ponuda koje sam imao do sada igračkoj karijeri. Iako sam spletom okolnosti otišao iz zemlje sa roditeljima, odmalena sam vaspitan da poštujem i volim Srbiju", rekao je 22-godišnji internacionalac.

 

Defanzivac Borusije iz Dortmunda, tokom nedavnog gostovanja u Alžiru, pričao je o toku priprema Nemačke za put u Južnu Afriku.

 

"U klubu nema saigrače koji igraju za nemačku reprezentaciju. Ali, čitajući novine i gledajući televiziju, imam utisak da su oni mislima već u osmini finala svetskog prvenstva. Kao da su Australiju, Ganu i Srbiju već pobedili, pa misle na nastavak šampionata. Voleo bih, kao i hiljade Srba koji žive i rade u Nemačkoj, u Frankfurtu, Štutgartu, Minhenu, Diseldorfu, da im pokvarimo pobedničke planove. Mislim da naš narod ovde živi za 18. jun, nadajući se da će to biti dan velikog slavlja i prilika da, kad posle toga odu na posao, mogu da pitaju nemačke kolege: "Ko je pobedio u Južnoj Africi?" Nadam se da ćemo uspeti na terenu da im ispunimo tu želju za koju žive još od žreba u Kejptaunu i da čitavom svetu pokažemo da srpska reprezentacija ima kvalitet u fudbalskom timu", rekao je Neven Subotić.

 

Za razliku od Nemačke, selekcija Gane, prvi rival "orlova" u Južnoj Africi, za Nevena Subotića predstavlja nepoznanicu.

"Znam da je odlika afričkih timova, pre svega, brzina i fizička predispozicija. Ostale njihove vrline ne znam, nisam čak zbog obaveza gledao nedavni afrički kup nacija. Siguran sam da ima dovoljno vremena da saznamo svaki detalj o protivnicima", smatra Subotić.

 

Neven Subotić je ponikao u nemačkom Švarcenbergu. Bio je član Majnca, a od prošle godine je igrač Borusije iz Dortmunda. U ovom nemačkom klubu odigrao je 58 utakmica i postigao 8 golova.

 

U timu Radomira Antića nastupa od 2009. godine i u dresu "orlova" odigrao je 10 mečeva i zabeležio jedan pogodak.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here