Nakon Jasmina Repeše i Petra Mijovića na redu je – Slobodan “Piksi” Subotić!

Iskusni strateg je novi trener KK Budućnost Voli, a u Evropu i ABA ligu se vraća posle dve godine – 2017. godine je bio kratko trener Cibone, a u međuvremenu je radio kao selektor Libana.

Bilo je nagoveštaja da će priliku da “gradi” novu Budućnost dobiti Aca Petrović, ali se rukovodstvo kluba iz “Morače” na kraju odlučilo za drugo rešenje.

Popularni “Piksi” ima bogat trenerski CV, a uprkos tome što se nije snašao u Zagrebu, to će mu mnogo značiti u Podgorici, gde ga čekanje formiranje totalno novog tima.

Nakon igračke karijere (11 godina u Olimpiji, sedam u Arisu) kao trener je počeo da radi u Iraklisu, a karijeru je redom nastavljao: AEK, Aris, Panatinaikos, Panionios, PAOK, Slovenija, Olimpijakos, Aurora, Split, Cedevita, Al Rijadi, Cibona i Liban.

Subotić u karijeri ima jedan Kup Koraća (1997 sa Arisom), dvije titule Grčke sa Panatinaikosom kada je i proglašavan za najboljeg trenera grčke lige (1998, 1999), jedan Superkup Grčke sa Olimpijakosom (2002), dok je libanski ligu osvajao tri puta sa Al Rijadijem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here