Printscreen
Jelisaveta Seka Sablić

Viši sud u Beogradu usvojio je molbu Siniše Sablića (82) da kaznu zatvora na koju je osuđen na Kubi zbog trgovine ljudima izdržava u Srbiji i istovremeno mu je smanjio kaznu od 10 godina zatvora izrečenu u Havani, na sedam godina zatvora.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je u ovom slučaju odlučivalo o zamolnici za priznanje strane sudske odluke i izvršenje kazne u Srbiji u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći.

Vreme provedeno u pritvoru Sabliću se uračunava u kaznu zatvora.

Sud u Beogradu je usvojio notu ambasade Republike Srbije na Kubi i priznao presudu Prvog krivičnog veća Pokrajinskog narodnog veća u Havani.

Sabliću je prethodno utvrdio pojedinačne kazne zatvora od 6 meseci za krivično delo nedozvoljena trgovina, a za krivično delo trgovina ljudima 6 godina i 8 meseci, pa ga osudio na jedinstvenu od 7 godina zatvora, precizirala je portparol suda Tatjana Tešić.

Sablić je presudom suda u Havani 18. septembra 2019. godine, koja je postala pravosnažna 24. decembra 2019. godine bio osuđen na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora za oba dela.

On je državljanin Srbije i brat naše poznate glumice Jelisavete Seke Sablić.

Njegova zamolnica prethodno je prošla proceduru u Ministarstvu pravde Srbije koje je ocenilo da su ispunjeni uslovi za priznanje strane sudske presude i premešaj osuđenika na izvršenje kazne u našoj zemlji.

Sablić je na Kubi osuđen, jer je dvema Kubankama plaćao za seksualne usluge i podvodio ih prijateljima i poslovnim partnerima.

Na sudu je priznao da im je davao novac i garderobu, koju je donosio iz Srbije i preprodavao je u Havani i da ih preporučivao drugima, ali je tvrdio da od toga nije imao nikakvu materijalnu korist.

Kubanke su svedočile da su same pristajale na seksualne odnose i da su to naplaćivale, preneli su mediji.

Za nedozvoljenu trgovinu osuđen je jer je garderobu koju je kupovao u Srbiji, prodavao ženama na Kubi. Tu garderobu iz Srbije, kako je utvrdio sud u Hvavani, upravo su prenosile Kubanke koje su sa njim dolazile u Srbiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here