Sudija neće da venča belkinju i crnca

0

 

Supermodel Hajdi Klum i muzičar Sil imali su sreće što nisu pokušali da se venčaju u Lujizijani, jer im to ne bi pošlo za rukom. Ovako, uzeli su se 2005. na plaži u Meksiku i sada imaju troje zakonite dece
 

Bardvel je istakao da na osnovu iskustva zna da većina mešovitih brakova ne traje. On tvrdi da nije rasista i da je ovakvu odluku doneo zbog toga što je uveren da decu iz mešovitih brakova ne prihvataju ni crnačka, ni belačka zajednica, dodajući da je u svojoj karijeri odbio da venča četiri takva para.

Par iz Lujzijane, Bet Mekej (30) i Hemfri Terens (32), koji se nedavno doselio u Lujzijanu, namerava da se žali američkom Ministarstvu pravde zbog rasne diskriminacije. Američka unija za građanske slobode (ACLU) je tim povodom već poslala pismo Pravosudnom komitetu Lujzijane, koji je zadužen da nadgleda rad mirovnih sudija, u kojem traži da se sprovede istraga protiv Bardvelove.

"Neverovatno je da se ovakve stvari još uvek dešavaju. Sudija je znao da krši zakon koji je donet još 1967. godine i prema kojem nema pravo da određuje da li neko može ili ne može da sklopi brak", rekla je advokat Kejti Švarcman iz ACLU.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here