Sudije na udaru

0

"FK Smederevo je prinuđen da se prvi put javno oglasi… i ukaže na grube povrede pravila od strane glavnog arbitra Maja Vujovića", ističe se u saopštenju Smedereva, koje danas prenosi beogradska sportska štampa.

Smederevo je prvi gol primilo iz penala dosuđenog u 31. minutu kada je Slavko Lukić navodno oborio fudbalera Zvezde Kadua. Ostalo je, ipak, sporno da li je Kadu loptu primio rukom, ali i da li je kontakt sa Lukićem bio dovoljan za najstrožu kaznu.

Sudiji Vujoviću Smederevo je zamerilo i što je ostao nem na oštar start golmana Zvezde Saše Stamenkovića na Nenadu Mladenoviću u 71. minutu.

 

"Vrhunas drskosti i tendencioznosti sudija Vujović pokazuje prilikom intervencije pomoćnog arbitra Radovana Stepanovića. Pomoćni sudija skreće pažnju glavnom sudiji da start golmana domaće ekipe zaslužuje crveni karton na šta Vujović odgovara rečima: ‘Ovde ja sudim, a ne ti’… što je više igrača Smedereva jasno čulo", navodi se u saopštenju Smedereva.

 

Uprava Smedereva je od sudijskog odbora pri Fudbalskom savezu Srbije zatražila da najstrože kazni Vujovića, dok je Zvezdi čestitala na ukazanom gostoprimstvu.
Golman Zvezde Stamenković je, sa druge strane, u izjavi za Sport rekao da nije zaslužio karton, jer je prvo startovao na loptu. Kadu je kazao da penal postojao, a da je loptu primio ramenom, ne rukom.

 

Duel Smedereva i Zvezde nije jedini na kome suđenje nije zadovoljilo klubove, pa je žalbi bilo i na susretima Vojvodine i Partizana, Borca i Rada, kao i Javora i Jagodine.

 

Najveću pažnju javnosti, posle duela Zvezde i Smedereva, privukao je poništen gol Vojvodine u sudijskoj nadoknadi duela sa Partizanom, koji je beogradski tim rešio u svoju korist sa 2:1.

 

Sudija Danilo Mihajlović, međutim, u samom finišu je zbog ofsajda poništio gol Dragana Mrđe, koji bi Vojvodini doneo bod.

 

"Gol je čist kao suza", istakao je Mrđa.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here