Sudije u izveštaju potvrdile pobedu Partizana

0

Arbitri koji su delili pravdu na meču crno-belih sa Barselonom Lamonika, Zamojski i Mihajlov u dotičnom izveštaju napisali su da je posle pregledanog snimka zaključeno da je reakcija Lorensa Robertsa bila pravilna i da je trijumf Partizana potpuno regularan, piše "Kurir".

 

Izvor blizak organizaciji ULEB kaže da je imao uvid u žalbu Barselone i da je sada u pitanju samo tehnička stvar, odnosno da specijalna komisija utvrdi da li je lopta koju je "skinuo" Roberts izlazila iz koša ili je imala šansu da završi u njemu.

 

"Pročitao sam žalbu i oni sada traže da ta komisija proceni da li je lopta izlazila iz koša ili ne. Na tome temelje prigovor, a poznato je da niko nije video da je ona ulazila u koš. Međutim, znate kako je, Barselona je to, a sila Boga ne moli. Tako da je najbolje da sačekamo konačnu odluku", zaključuje izvor "Kurira".

 

Pored zvaničnog zapisnika sa utakmice, u kancelariju crno-belih stigla je i žalba Barselone, a Partizan je pred Evroligu izašao i sa svojim argumentima.

 

Predstavnici kluba iz Humske poslali su u sedište Evrolige i na adresu Barselone snimke iz svih uglova, kao i detaljne analize na kojima se jasno vidi da je Lorens Roberts u skladu sa pravilima košarkaške igre reagovao u poslednjoj sekundi produžetka duela u „Pioniru".

 

"Dobili smo od RTS snimke spornog detalja iz svih uglova, na kojima se jasno vidi da lopta koju je Roberts izbio izlazi iz koša i da nema govora da bi ona na bilo koji način završila u košu. Pored tih snimaka, poslali smo i druge analize, grafikone, sve što je do nas, kako bi argumentovano dokazali da je pravda na strani Partizana. U tome su nam pomogli mnogi prijatelji kluba i stručnjaci u svojim oblastima", kaže poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad.

 

Partizan je uradio detaljnu analizu, matematičko-kompjutersku i kinetičku, uzevši u obzir i parametre kao što su temperatura, pritisak, vlažnost vazduha, težina, brzina lopte, stepen ugla ulaska lopte ka obruču, kao i izlaska iz istog. Na osnovu ove analize dolazi se do zaključka da je igrač Barselone Vaskez prvi prekršio pravila dodirujući mrežicu, a da je Roberts posle toga dodirnuo loptu koja nikako nije mogla da prođe kroz obruč.

 

Konačnu odluku doneće disciplinski sudija Patrik Granžan, koji ima pravo da zatraži i dodatne izjave aktera, pa čak i sudijsku arbitražu. U slučaju da Švajcarac presudi u korist Barselone, Evroliga bi trebalo da zakaže novi meč u "Pioniru".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here