Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Davor Šuker, selektor Zlatko Dalić i ostali članovi delegacije HNS-a koji su bili u Amsterdamu na Kongresu UEFA-e okončali su samoizolaciju u koju su ušli nakon saznanja da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Slaviša Kokeza pozitivan na korona virus.

Kako prenosi HINA, delegacija HNS-a u kojoj su bili Šuker, Dalić, direktor Damir Vrbanović, portparol Tomislav Pacak i načelnica Odseka međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac, uprkos tome što nije imala bliski kontakt sa predsednikom FŠ, na preporuku Medicinske komisije vlastitom odlukom ušla je u samoizolaciju.

Danas je isteklo 14 dana od potencijalnog kontakta sa zaraženom osobom, a kako Šuker i drugi članovi delegacije nisu imali nikakve simptome u tom razdoblju, period dobrovoljne samoizolacije je okončan.

– Smatram da smo ovim potezom pokazali odgovornost u ovoj osetljivoj situaciji. Iako nismo imali bliske kontakte, nismo želeli bilo što rizikovati. Kao što znate, HNS je brzo reagovao prekidom svih takmičenja, a naši zaposlenici radiće od kuće u ovom razdoblju koliko god je to moguće. Moramo svi preuzeti odgovornost, slediti upute nadležnih i dati svoj doprinos borbi protiv koronavirusa – izjavio je Šuker.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here