Sukob avganistanske vojske i NATO-a

0

 

Portparol guvernera provincije Vardak, jugozapadno od Kabula, Šahedulah Šahed, rekao je da su međunarodne snage i avganistanske trupe izvodile operacije protekle noći u toj provinciji, kada je došlo do međusobnog sukoba, preneo je Rojters.

Avganistanac se osvetio NATO-u?

 

Dvojicu američkih vojnika je u Avganistanu ubio avganistanski prevodilac, pre nego što je i sam poginuo, javlja AP, pozivajući se na izjavu neimenovanog izvora iz NATO. Incident se dogodio na u provinciji Vardak, gde je u subotu greškom došlo do sukoba američkih i avganistanskih vojnika, u kojem su poginula četvorica Avganistanaca. Funkcioner NATO tvrdi da dva incidenta nisu povezana.

"Četvorica vojnika su ubijena, a šestorica ranjena kada je u vazdušnom napadu međunarodnih snaga pogođen njihov punkt", rekao je Šahed.

On je dodao da se još ne zna zašto se incident dogodio, ali da veoma žali zbog toga.

 

Šahed je rekao da je taj punkt avganistanske vojske nedavno uspostavljen u toj oblasti.

NATO snage potvrdile su da se dogodio "incident" između zapadnih i avganistanskih snaga bezbednosti, ali su odbili da navedu druge detalje.

"Mi radimo sa ministarstvom odbrane na utvrđivanju okolnosti incidenta", saopštio je portparol snaga NATO Niko Melendez.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here