pixabay.com

Izraelska vojska saopštila je da su antitenkovske rakete iz Libana gađale vojnu bazu i vozila i da je Izrael uzvratio vatrom na južni Liban.

Libanski Hezbolah, koji uživa podršku Irana, saopštio je prethodno da su njegovi lovci pogodili izraelsko vozilo, ubivši ili ranivši vojnike koji su se u njemu nalazili.

Izrael nije izneo informacije o eventualnim žrtvama, prenosi Rojters.

Izrael je u stanju pripravnosti od mogućeg sukoba sa Hezbolahom, nakon što je dronovima napao ono štosu zvaničnici nazvali metom u predgradju Bejruta gde se nalaze postrojenja za pravljenje raketa s preciznim navodjenjem.

Lider libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah izjavio je juče da ta grupa poseduje rakete s preciznim navodjenjem, ali je negirao da, kako tvrdi Izrael, ima fabrike za njihovu proizvodnju u Libanu.

Nasralah je ponovio pretnje Izraelu rekavši da Izrael mora da plati cenu za svoj nedavni napad. Usred pretnji Hezbolaha, Izrael je uputio dodatne snage na granicu sa Libanom.

Libanska vojska saopštila je danas da je izraelska bespilotna letelica ušla u vazdušni prostor Libana i bacila zapaljivi materijal koji je započeo požar u borovoj šumi na granici.

U izjavi libanske vojske navedeno je da su UN obaveštene, bez daljih detalja.

Stanovnici i snage bezbednosti na južnoj granici Libana kažu da je Izrael u poslednjih nekoliko dana bacao zapaljive bombe na farme duž granice.

Izraelski avioni redovno ulaze u libanski vazdušni prostor, ali retko je da ih libanska vojska gadja.

Bejrut je prethodno poslao nekoliko žalbi Ujedinjenim nacijama zato što izraelske bespilotne letelice i mlazni avioni ulaze u libanski vazdušni prostor.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here