Suma kritikovao trenera Stanojevića: “Laž je ono što je pričao o meni, on je kriv što ne igram”

Foto: Tanjug/AP
Sejduba Suma

Fudbaler Partizana, Sejduba Suma, oglasio se preko društvenih mreža i izneo svoju stranu pričekoja se tiče njegovog statusa u Partizanu, kao i odnosa sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem koji ga ne uključuje u tim skoro od početka sezone.  

Suma je objasnio kako je sve izgledalo id početka sezone.

– Hoću da pričam o životu u fudbalu, da kažem šta se dešavalo od starta sezone. Pre svega, da kažem zašto nisam došao na sam start priprema. Čuo sam da svi pričaju kako trener kaže da nisam poštovao klub i želim reći da to nije istina – počeo je Suma genezu problema, pa nastavio:

– Izgubio sam pasoš, kreditnu, novac, vozačku, razbli su mi kola, a mislim da znate da kada nemate pasoš ne možete da putujete. Kada se to desilo isti dan sam zvao klub, kada sam zvao i objasnio šta se desilo, (iz Partizana) su mi rekl da je sve ok i da rešim to. Znate da pasoš ne može da se izvadi za pet dana, to znate. Imao sam veze, rešio sam to i vratio se u Beograd dva dana pre odlaska ekipe u Sloveniju. Kada sam došao u Srbiju, i klub tražio moj pasoš da dobijem vizu da odem u Sloveniju, čekao sam na vizu dok se ekipa nije vratila sa priprema. Pasoš mi je bio u ambasadi, nisam znao ništa. To je razlog što nisam išao u Sloveniju, i trener je znao, svi su znali, samo neće da kažu istinu – reko je Suma i dodao:

– Kada sam krenuo da treniram sa grupom, ljudi pitaju zašto ne igram, ali ja ne mogu da odlučujem. Ja želim da igram, ali nemam tu moć i zato moram da se borim da igram. Nažalost, neko, evo reći ću i to – trener to ne želi. Pokušao sam da se borim, da budem uz tim, da radim, treniram jako, jer ne volim da sam na klupi. Ko to voli? Naravno, ima nas više u ekipi, mnogi se bore, kao porodica smo, svi moraju da igraju, zato smo svi ovde. Zato razumem da rad donosi sve i zato sam radio i kada dočekam šansu dokazaću da vredim. To sam ja. Ja volim da me neko izazove i da dam moj maksimum. Posle sam video da trener kaže da sam povređen, da to želim da tako izgleda. Ko želi da je povređen? Kako to?

Novi problem Sua je imao kada je dobio poziv za nacionalni tim.

– Otišao sam na okupljanje reprezentacije da me provere, jer da nisam otišao opet bih problem, i zato sam otišao. Kad sam bio tamo, rekli su da nije tako ozbliljno, da ću imati tretmane, i počeo sam da se osećam bolje. Osećao sam da mogu da igram, pa sam igrao osam minuta i bilo je ok. Naredni dan, na treningu, osetio sam da ne mogu da igram zbog bola. Rekli su “ok”, da ne bi trebalo da treniram, i da je bolje da se oporavim. Vratio sam se, povreda nije bila strašna i pripremao sam se za derbi.

Tada dolazi do nove intervencije Stanojevića, tvrdi Gvinejac.

– Sedam dana pre derbija sam bio “ok”, to sam rekao i lekarima, da se dobro osećam. Međutim, trener se suprotstavio lekarima, i to je razlog što nisam igrao derbi. Sa trenerom sam pokušao sve kako bismo se razumeli i imali dobar odnos, ali nije vredelo. Nisam dobio šansu i ne znam šta se dešava. Loše mi je zbog čitave situacije, jer imam problem sa trenerom.

Bez obzira na sve što mu se dešava Suma se sve vreme profesionalno vlada i tako će biti sve dok bude u klubu, mada je teško reći dokle će to biti s obzirom na teške optužbe na račun trenera Stanojevića.

– Ovde sam u Partizanu sa razlogom, volim klub, moje saigrače, poštujem ih, svi to znaju, oni to znaju, nemam problem ni sa kim u klubu, ali ako neko ne želi da mi da šansu, ne znam šta da radim, tako da je to razlog što želim sve da kažem.

Napominje da je mogao i da ode letos.

– Bilo je šansi da odem, ali nisam, ostao sam. Ostao sam u klubu jer ga volim i želim da pomognem saigračima, ekipi, i dam sve od sebe svaki vikend, ali ne mogu to sam. Nisam ovde da odgovorim na sva vaša pitanja (oko 1.800 pratilaca uživo slušalo obraćanje Sume, prim. aut), ali ono što mogu je da kažem hvala vam, to je ljubav koju mi dajete i ja vam je uzvraćam. Problem je taj što trener kaže kako ne poštujem klub, što nije istina. Fudbal je u mojim venama, živim fudbal, to sam ja, tako ja volim. Razumem život, nekad je dobro, nekad loše, nekad se ne razumete sa trenerima, i to je ok, to morate prihvatiti i raditi najbolje i pored toga. Ja sam pokušao sve sa ovim trenerom. Ko to može da promeni? Ja ne. Osećam se jako loše zbog cele situacije, jer sam dao mnogo klubu koji volim, i sada moram da se suočim sa tim i mislim da sam spreman na sve. Samo sam želeo da vam kažem da to što je rečeno nije istina.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime