Junak Partizanove pobede u 161. “večitom derbiju” ističe da ga nije izdalo strpljenje dok nije bio u prvom planu.

Napadač iz Gvineje Sejduba Suma (28) nije prvi put postigao gol u “večitom derbiju”. Bio je strelac iz penala u 156. derbiju, isto na Partizanovom stadionu (1:1) pre dve godine, ali njegov će pogodak neodbranjivim topovskim udarcem u finišu poslednjeg okršaja sa Zvezdom (2:0) grejati srca navijača sve do sledeće najveće utakmice našeg fudbala.

Bio je kec iz rukava trenera Miloševića, iako se u taj mah, kada je uvođen u igru, činilo da ne treba menjati najagilnijeg igrača “crno-belih” Umara Sadika.

– Od prvog trenutka kada sam došao u Partizan znao sam šta igračima i navijačima znači večiti derbi. Čast mi je da sam opravdao poverenje svih koji su verovali u mene i podržavali me i kada nisam bio na pravom nivou. Razumem potpuno i one koji tada nisu imali poverenje u mene. I sam sam bio svestan da ne dajem najbolje od sebe, ali sam i znao ko sam i šta mogu. Bilo je pitanje vremena kada ću da se ustalim, a i sada sam svestan da mogu još bolje.

Često se govorilo da je na izlaznim vratima, jer nije ispunio očekivanja iako je u leto 2017. došao kao najskuplje Partizanovo pojačanje ikada, a sada je junak “crno-belih”.

– Gol u derbiju mi je izuzetno važan zato što svaki pogodak u takvoj utakmici ima posebnu težinu, piše se i zlatnim slovima ako je situacija teška. Ispred nas je duga sezona. tek ćemo da podižemo formu iako igramo na tri fronta. Ljudski je pasti, i pogrešiti. Sve je to život i fudbal, nismo roboti, ali mogu u ime svih da obećam da ćemo se boriti i raditi najbolje što možemo. Titula je naša želja – završio je Suma, ističući da s Miloševićem ima iskrenu komunikaciju i odnos međusobnog poverenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here