Foto: EPA/MANU FERNANDEZ/POOL
Mihael Šumaher

Poslednja izjava predsednika FIA Žana Toda o Mihaelu Šumaheru glasno je odjeknula.

Naime, one su dosad najveća indikacija da je sedmerostruki svetski prvak u svesnom stanju nakon teške skijaške nesreće koju je doživeo 2013. godine.

Ikona Formule 1 pretpela je tešku povredu glave na skijanju u francuskim Alpama, zbog čega je neko vreme bio u indukovanoj komi, a njegovo precizno zdravstveno stanje otad zna samo porodica.

Tod, inače veliki prijatelj Šumahera, jedan je od retkih koji ga redovno posećuje.

– Naravno da Mihael prati Mika. Mik će od sledeće godine verovatno u Formulu 1, što će biti veliki izazov. Bili bi oduševljeni imati novog Šumahera na najvišem nivou takmičenja – rekao je Tod za francuski RTL, upitan prati li Mihael svog sina na televiziji.

Todove izjave su šture i obavijene velom tajne iz poštovanja prema Šumaheru i privatnosti, kako njega samoga, tako i njegove porodice.

Upitan konkretno za njegovo zdravlje, Tod je rekao.

– To je pitanje na koje ću uvek biti ekstremno rezerviran. Vidim Mihaela jako često, jednom ili dva puta mesečno. Ali moj će odgovor uvek biti isti. Bori se. Jako se dobro za njega brinu i nalazi se na jako udobnom metsu. Možemo samo poželeti i njemu i porodici da stvari budu bolje – objasnio je Tod o Šumaheru koji se trenutno nalazi u luksuznoj vili na Majorci, čiji je prethodni vlasnik bio Florentino Perez, predsednik Real Madrida.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here