Radnik iz Surdulice pojačao se Vitanom Sulajmanom, 18-godišnjim desnim krilom iz Indonezije. 

Vitan je član U19 reprezentacije Indonezije, do sada je bio član tamošnje ekipe PSIM Jogjakarta, a sa Radnikom je potpisao ugovor na tri i po godine.

– Veoma sam impresioniran ovom sredinom i ljudima u Radniku. Organizacija svega mi je jako interesantna, ali sa druge strane vrlo ozbiljna, što mogu reći i za kolektiv u kome treniram. Istog sam mišljenja i kada je reč o ljudima iz ovog grada koji su mi pružili toplu dobrodošlicu – poručio je Sulajman na zvaničnoj promociji, a prenosi klupski sajt Radnika.

– Novi igrač u našim redovima spada u grupu najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji. Prošao je u svom školovanju jednu od boljih akademija u Indoneziji, Ragunan Atletes, a nakon toga je imao izlaz na seniorski fudbal u PSIM Jogjakarta odakle dolazi u naš klub. U prilog njegovim kvalitetima i njegovom talentu govori i činjenica da ima preko 12 nastupa za selekciju U19 kao i preko 13 nastupa za selekciju U23. Ta selekcija je od igrača koji su pet godina stariji od njega pa to dovoljno govori o tome kako njegov savez i treneri te zemlje vide upravo Vitanov talenat. Potrudićemo se da se Vitan razvije dobro i da u budućnosti ne bude samo član mladih selekcija svoje zemlje već i da ima nastupe i za reprezentaciju Indonezije. Želim mu dobrodošlicu i nadam se da će Radnik da mu pomogne da ostvari sve svoje ciljeve koje je zacrtao – izjavio je sportski direktor Radnika, Darko Gašić.

Inače, ovaj momak je veoma popularan među svojim zemljacima ako je parametar broj instagram “folovera” kojih Vitan ima 530.000!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here