Super vozovi budućnost Australije

0

Superbrzi voz "leteo" bi kroz australijsku pustinju od grada do grada
 

Istražživanjem Instituta za energiju pri Univerzitetu Melburn, zatim grupe naučnika okupljene pod nazivom "Beyond Zero Emissions" i nemačkog centra za avijaciju, doššlo se do zaključka da bi žželeznička mrežža duga 1.799 kilometara, koja bi povezivala Brizbejn i Gold Kost sa Sidnejom i Melburnom, mogla da bude u upotrebi od 2025.

"Ovo je bržži, bolji, čistiji, jeftiniji i udobniji oblik putovanja", rekao je jedan od autora Stiven Bajgrejv.

Prema dokumentu, celokupna suma potrebna za izgradnju infrastrukture i nabavku sredstava tranSPORTa iznosila bi oko 84 milijardi dolara, čak 30 milijardi manje nego ššto je svojevremeno najavljivala grupa savetnika pri laburističkoj vladi Kevina Rada. Ovo mahom zato ššto bi nova ruta bila sa manje tunela i mostova.
 

Pet godina od pušštanja u saobraćaj, sistem bi prevozio 68 miliona putnika godiššnje, donosio prihod od sedam milijardi i profit od 4,6 milijardi. Ekspresno putovanje od Brizbejna do Melburna trajalo bi pet sati i 55 minuta, sa stanicama na Gold Kostu, Njukaslu, Hornsbiju, Sidneju, Glenfildu, Voga Vogi, aerodromu Talamarin i Melburnu. Drugim brzim linijama bilo bi spojeno ššest najvećih gradova i 12 regionalnih centara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here