EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Superkup Španije se već tradicionalno igra u Saudijskoj Arabiji kako bi takmičenje zbog sponzorstava bilo što profitabilnije, a sa takvo stanje stvari začuđujuće je nekim starijim igračima. Svoj stav po tom pitanju izneo je i iskusni fudbaler Atletik Bilbaoa Raul Garsija.

Klasiko je zakazan za sredu od 20 časova. Najveća utakmica španskog fudbala doneće prvog finalistu završnog turnira u Rijadu. U istom terminu dan kasnije igraju Atletiko Madrid i Atletik Bilbao.

– To nema puno smisla. Jednostavno je, igramo turnir koji bi normalno trebalo da se igra u našoj državi i nema smisla igrati ga bilo gde drugde. Nema smisla igrati te utakmice u Saudijskoj Arabiji. Fudbal se promenio u smislu da niko ne misli na navijače. Jedino što je važno je zarada novca preko sponzora, a pritom zaboravljamo na osnove koje fudbal čine onim što jeste. Atmosfera, porodice koje zajedno uživaju u utakmicama, termini koji odgovaraju gledaocima. Sve se to poprilično promenilo u odnosu na dane kad sam ja počeo karijeru – izjavio je 35-godišnji fudbaler Atletik Bilbaoa Raul Garsija.

Superkup Španije se od 2019. igra u formatu sa četiri tima. Plasman ostvaruju šampion i vicešampion države i finalisti Kupa Kralja.

Prošle godine je trofej osvojio Atletik Bilbao, dok je Barselona najuspešniji klub sa 13 pehara. Real je na 11, a Atletiko ih ima dva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here