K. Marković
Osmeh kao nagrada: Marko dočekao učesnike trke na cilju

Humanitarnom biciklističkom trkom “Marko’s Magic Ride”, čiji su učesnici po suncu, kisi, vetru i drugim vremenskim prilikama i neprilikama prešli blizu 1.000 kilometara od  Adelajda do Melburna, zvanično je završena akcija za prikupljanje sredstava za lečenje Marka Magića iz Melburna.

Na cilju u Melburnu u subotu plemenite bicikliste dočekao je dvogodišnji dečak Marko sa roditeljima Jelenom i Andrejom Magić, gde je, na radost svih prisutnih, objavljeno da  je tokom višednevne akcije koju su plemeniti biciklisti vodili za bolesnog srpskog mališana sakupljeno čak 143.000 australijskih dolara!

– Još ne možemo da verujemo da je naša porodica doživela takav blagoslov poznanstvom sa tim divnim ljudima, njihovim porodicama i prijateljima. Ne samo što su sakupili toliko veliku sumu novca, već su uložili natočovečanski napor da na biciklima pređu 1.000 km od Adelajda. Pokazali su da su pravi Supermeni – kažu Jelena i Andrija, podsećajući da im vreme nije išlo na ruku, jer su često padali kiša i grad, ali su biciklisti bili odlučni da ispune zacrtan cilj.

Markovi roditelji, ganuti dobrotom učesnika humanitarne akcije, ističu:

– Mnogi su bili uključeni, organizovali su humanitarne  pravili su personalizovane biciklističke kombinezone, platili su iz svog džepa  avionske karte, tragali za biznismenima koji su bili spremni da pomognu akciju, platili su svoj smeštaj, obroke i sve to da bi pomogli detetu i porodicu koje nikada do tada nisu sreli,

Porodica Magić se posebno zahvalila Ričardu Tarneru, Džeraldu Volšu i Emili Tarner i svim učesnicima trke i članovima ekipe.

–  Ovo je neverovatan primer na delu šta humanost može da uradi, zauvek ćemo vam svima biti zahvalni.

Sa do sada održanim akcijama za lečenje Marka Magića sakupljeno je više od 400.000 dolara koji će biti iskorišćeni za hemterapiju u Americi.

–  Uspeli smo da premašimo na početku potrebna sredstva, a ni u najlepšim snovima nismo verovali da će to ikako biti moguće! Put do izlečenja je još težak za Marka, ali sada makar ne moramo da brinemo oko finansija. Blagosloveni da ste, dugujemo vam za sve što ste učinili za nas. Obećavamo da ćemo vratiti zajednici svaki cent nepotrošenog novca od Markovog lečenja. Biciklisti su, inače, već dali 25.000 od novca prikupljenog za Marka jednoj porodici čiji se mališan takođe bori protiv neuroblastoma. To je predivno – poručuju Markovi roditelji.

Porodica Magić se takođe zahvaljuje i priateljima Katrin Do, porodici Širan koji su im savetima pomogli da potraže pomoć oko lečenja u Americi, ali i sugestijama kako da počnu da sakupljaju novac.

–  Njihova deca su već prošla ciklus terapije, oboje su sada dobro i izlečeni suod raka. Želimo im dobro zdravlje i srećan život. To su sve mali heroji kojima šaljemo svu našu ljubav.

Humani biciklisti velikog srca

Dobrota bez granica

Herojska bitka dvogodišnjeg Marka Magića iz Melburna, kome je prošle godine otkriven retki tumor – visokorizični neuroblastom – i nemogućnost njegovih roditelja da obezbede ogromnu sumu novca za njegovo lečenje u Americi, dirnula je u srce mnoge ljude širom sveta. Podrška Marku i njegovoj porodici stigla i od čitalaca “Vesti”, naših mnogobrojnih zemljaka koji žive u dijaspori, od Australije, preko Evrope, pa sve do Amerike.

Zahvalnost od srca

Porodica Magić se zahvalila i Doni Ludvinski iz fondacije “Solving Kids’ Cancer”, fondaciji “Rare Cancers Australia”, velikom broju pojedinaca, članovima parlamenta i drugima.

– Ogromno hvala svima koji ste učinili da sve bude moguće: Dženiti i Nehiru Abdičeviću, Antoneli Mitrović, Ivanu i Gorici Stevanović, Emi i Igoru Stevanoviću, Marku i Dragani Horvat, Jeleni Ćirić, Ani Marjanović, Irvani i Asmiru, Miru Iziću, Ljiljani, Draganu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i mnogim drugima.

Dragocena podrška

– Posebno hvala mojoj sestri Maji Romić, koja je odlučila da se vrati iz Londona i bude sa nama sve vreme tokom Markovog lečenja kako bi nam pomogla oko sinova Petra i Alekse.  Ogromno hvala i našim roditeljima za svu ljubav i moralnu podršku tokom ovog teškog vremena. Izvinjavamo se svima koje nismo pomenuli, velikom broju ljudi i pojedinaca koji su nam pružili podršku i iskreno pomogli. Svima pojedinačno hvala za sve što ste uradili za našeg Marka i našu porodicu – ističe Jelena i njen suprug  Andrija Magić, uz obećanje da će nastaviti da nas obaveštavaju o Markovom lečenju:

– Znamo da će vam Marko uvek biti u mislima. Hvala vam i sve vas volimo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here