Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Jovan Šurbatović, koji je ispred FŠ učestvovao u u diskusiji preko video-konferencije sa čelnicima UEFA i ostalih nacionalnih asocijacija, rekao je da su donete najbolje moguće odluke.

UEFA je odložila EURO za narednu godinu da bi se na vreme završili nacionalni šampionati, a baraž između Norveške i Srbije planiran je za jun.

– Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku. I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom sveta – izjavio je Šurbatović za sajt FŠ.

Kako je naveo, predsednik Čeferin je posebno pozdravio predsednika Saveza Slavišu Kokezu, a svi učesnici konferencije su njemu i predsedniku FS Švajcarske Dominiku Blanu poželeli što brži oporavak.

– Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu. Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom – poručio je Šurbatović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here