Youtube/PowerVolleyball
Melisa Vargas

Iako su prvobitne informacije glasile da će kubanska odbojkašica Melisa Vargas zaigrati za reprezentaciju Srbije, ona se ipak odlučila za Tursku.

Krajem prošle godine u medijima se pojavila informacija da bi Vargasova, koja je sa svega 13 godina debitovala za Kubu, mogla da postane član reprezentacije Srbije.

Devojka rođena 1999. godine je 2018. izvršila prelazak u turski Fenerbahče, u kojem nastupa i danas.

Informacija da želi da obuče dres Srbije dobila je na značaju kada se uzelo u obzir da joj je u Fenerbahčeu trener selektor Srbije Zoran Terzić, a saigračice uspešne reprezentativke Bianka Buša i Brankica Mihajlović.

Terzić je tada potvrdio da je Vargas još godinu dana ranije postala Srpkinja, kao i da je podneta sva potrebna papirologija kako bi ona mogla da obuče dres naše zemlje.

Ipak, tokom prve polovine 2021. godine Melisa Vargas je donela odluku koja će obeležiti njenu budućnost, a ne tiče se Srbije, pošto je odabrala da nastupa za Tursku. Novu Turkinju je zvanično predstavio predsednik države Redžep Tajip Erdogan, a odbojkašica je zadužila dres sa brojem pet.

​Do neslavnog raspleta sa rodnom zemljom je došlo zbog toga što ju je Odbojkaški savez Kube 2017. godine suspendovao jer je prekršila veoma čudna i striktna tamošnja pravila. Naime, kubanski odbojkaši i odbojkašice ne mogu da nastupaju za reprezentaciju te zemlje ukoliko odluče da klupsku karijeru nastave u nekoj drugoj zemlji.

Pošto je tada petnaestogodišnja Vargas odlučila da 2015. godine pređe u češki Prostejov, usledila je jednogodišnja suspenzija 2017, koja je nakon toga potvrđena i produžena na još četiri godine.

Na sve to nadovezala se i povreda ramena koja je iziskivala operaciju krajem 2016. godina, a na zahtev roditelja lečila se kod kuće, iako kubanska pravila nalažu da mladi igrači moraju da budu smešteni u Nacionalnoj odbojkaškoj školi.

Melisa igra na poziciji korektora i primača, visoka je 193 centimetra i predstavlja veliku nadu svetske odbojke, za koju je bilo zainteresovano nekoliko nacionalnih timova.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here