EPA/David Guzman Gonzalez
Aleksaadar Zverev

Veliko iznenađenje u pustinji – treći teniser sveta Aleksandar Zverev eliminisan je u drugom kolu mastersa u Indijan Velsu. Bolji od njega rezultatom 2-1 bio je domaći teniser Tomi Pol.

Pol je po setovima slavio rezultatom 6:2, 4:6, 7:6 (2) posle dva časa i 19 minuta igre, pa će u narednoj rundi igrati protiv Australijanca Aleksa De Minora, koji je eliminisao sunarodnika Džona Milmana sa 2-0 u setovima (7:6, 6:3).

Bio je ovo prvi duel na nekom ATP turniru za Zvereva posle kazne koja je usledila zbog skandaloznog ponašanja na turniru u Akapulku, kada je reketom udarao stolicu na kojoj je sedeo sudija tokom meča dublova. U međuvremenu je igrao dva meča u okviru Dejvis kupa za reprezentaciju Nemačke i oba puta je pobedio.

Mučio se Zverev, pre svega sa drugim servisom, a treba naglasiti da je Pol, 39. igrač sveta, zaista odlično riternirao. Dvaput je u prvom setu oduzeo servis teniseru iz Hamburga i lako poveo sa 1-0, a u drugom setu odlučio je brejk u desetom gemu kada je Zverev iskoristio prvu brejk-loptu, ujedno i set-loptu.

U trećem setu viđena je razmena brejkova (šesti i sedmi gem), ali nemački predstavnik nije bio koncetrisan u taj-brejku – Pol je iskoristio drugu meč-loptu za veliki uspeh.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here