ATAImages
Kosovska Mitrovica

Predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca izjavio je da francusko-nemački predlog u suštini podrazumeva da se Srbija jednom zauvek odrekne Kosova.

On je rekao da se ne slaže 100 odsto sa tim planom, ali da mu se sviđa “jezgro”.

– Sada kada Srbija vidi da se rešenje približava, u tom slučaju međunarodna zajednica, najmoćnije evropske države kao i Sjedinjene Američke Države imaju jasan stav. Oni će Srbiji predložiti plan, koji je u suštini, ako hoćete da prevedete njegovu suštinu, da se jednom zauvek odrekne svojih zahteva u vezi sa Kosovom. Ovo je suština. Ko je pročitao taj plan, suština je ta. Ne slažemo se 100 odsto sa tim planom, imamo i svoje primedbe – naveo je Konjufca u emisiji “Rubikon” na televiziji Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima, srž francusko-nemačkog plana je međusobno prihvatanje suvereniteta.

– Ali ako je plod, ima jezgro, srž je međusobno prihvatanje suvereniteta između Kosova i Srbije. To je plan čija je srž zdrava, dobra je – rekao je Konjufca.

Povodom izlaska Srba iz kosovskih institucija, Konjufca je naveo da se tako nešto očekivalo svakog trenutka.

– Mislim da se to dešava s vremena na vreme, ali Srbiji je bio potreban okidač i ona je dizajnirala okidač, našla bi drugi da nije bilo tablica. Ovog puta ga je našla u registarskim tablicama. Ako uporedite prethodne gubitke koje je Srbija doživela i političke situacije i ako ih uporedite sa registarskim tablicama, prethodni su bili značajniji, ali Srbija tada nije uradila te akcije. Održavanje referenduma i republičkih izbora Srbije, po ustavnoj težini, za samu Srbiju i državu Srbiju su sadržajniji od par tablica – rekao je Konjufca.

4 COMMENTS

  1. Srbija ne ispunjava tudje želje – podnela je bombardovanje 19 najmoćnijih zemalja 1999 i dobila rezoluciju 1244 po kojoj je Kosovo Srbija. Dakle Albanci mogu sada, uz podršku Francuske i Nemačke, da počnu sa otimanjem dela Švajcarske, jer ih tamo ima više nego na Kosovu sa koga su pobegli zbog siromaštva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here