Šutanovac: Građani odlučuju o NATO-u

0

Građani odlučuju o saradnji sa NATO-om: Dragan šutanovac
 

"Na kraju, Srbija će sigurno sarađivati sa NATO, i ako ne bude članica. A, u kom obliku, odlučiće građani", naveo je Šutanovac u autorskom tekstu za magazin "Kord", dodavši da pokretanje pitanja u vezi sa NATO-om pomaže da se sa isključivo emotivne vezanosti za prošlost, vremenom dođemo do racionalnih diskusija okrenutih ka budućnosti zemlje.
.
"Biti političar koji govori istinu često nije bilo popularno u Srbiji. Ali, posao političara nije da bude popularan, već da radi u najboljem interesu za svoju zemlju i građane", ukazao je ministar odbrane.

"Pravi partiotizam se ne meri praznim rečima i stalnim isticanjem onoga što mi nećemo i ne treba da uradimo. Pravi patriotizam se meri izgradnjom infrastrukture, škola, bolnica, povećanjem izvoza, smanjenjem spoljnotrgovinskog deficita. Ukratko, stvaranjem uslova za bolji život i to odmah, jer život ne može da čeka", naveo je Šutanovac.

 

Šutanovac je naveo i da se "odnos Srbije i NATO menja" i da "ono što je bilo nezamislivo pre samo deset godina, danas je realnost".

"Kfor i Vojska Srbije od dve zaraćene strane postale su partneri koji su poverenje gradili postepeno, na terenu. Danas je njihova saradnja jedan od stubova bezbednosti u regionu", dodao je on.

 

Sa druge strane, "i u Srbiji određeni deo javnosti smatra da je NATO antisrpski orijentisan, jer je bombardovao Srbiju 1999. godine i oduzeo joj Kosovo i Metohiju".

"Nažalost, tu se uglavnom radi o pokušaju prikrivanja nesposobnosti i nekompetentnosti onih političara koji iza sebe nemaju prave rezultate", smatra Šutanovac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here