Šutanovac: Na jugu Srbije bezbedno

0

 

Stanje bezbednosti uz administrativnu liniju je "uvek kompleksno, ali bezbedno", rekao je Šutanovac novinarima u zaječarskom garnizonu, gde je prisustvovao polaganju zakletve martovske generacije mladih vojnika.

MInistar odbrane je dodao da jedinice Vojske Srbije na tom području izvršavaju svoje zadatke u skladu sa naređenjima i obezbeđuju stabilnost.

Šutanovac je ocenio da je vraćeno poverenje u vojsku pošto je odziv za služenje vojnog roka u uniformi i u ovoj klasi bio izvanredan i veći nego za odsluženje civilnog roka.

"Želja nam je da već sledeće godine u ovo vreme imamo vojsku koja će biti potpuno profesionalizovana i modernizovana", rekao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, profesionalna vojska će moći na kvalitetniji i bolji način da izvršava zadatke i sve tri misije – odbrana zemlje, pomoć stanovništvu i učešće u mirovnim operacijama.

On je istakao da je zaječarski garnizon izuzetno značajan za obuku, podsetivsi da su pripadnici vojske pružali pomoć civilnom stanovništvu prilikom nedavnih poplava u tom kraju. Šutanovac je dodao da će profesionalna vojska to morati da radi na još profesionalniji i odgovorniji način.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here